Landslaget

Sedan några år tillbaka har tävlingen Active Challange stått mellan mellan Norge och Sverige. Länderna representeras av landslaget och möts i cykling inomhus och löpning på band. Bakom tävlingen står företaget Gore Tex som tillverkar kläder i funktionsmaterial speciellt anpassade för ett aktivt liv med mycket rörelse. Tränare och coach för det svenska landslaget har varit Martin Lidberg före detta brottare med bland annat en VM-medalj på meritlistan. Lidbergs mål har varit att ta ut de bästa amatöridrottarna inom cykling och löpning i Sverige för att under en begränsad tid intensivträna deltagarna med ambitionen att stå som vinnare av tävlingen och mästare i Active Challenge.

Gore-Tex har tagit fram tävlingsreglerna som innebär för landslaget i varje land att virtuellt sett förflytta sig från och till varandras huvudstäder. Deltagarna är placerade i ett rum i Stockholm och i ett rum i Oslo. De följer sin resa och utveckling genom monitorer på redskapen och även publiken som sitter uppkopplade på nätet kan följa sitt land. Publiken har till skillnad från andra sporter möjlighet att påverka de tävlandes förutsättningar vad gäller värme och nederbörd. Att ha stöd av publiken är därför väldigt viktigt och kan betyda vinst eller förlust. Enligt Gore-Tex anordnas denna tävling för att testa nya material och utveckla kläder för högpulsaktiviteter utomhus.

Anmäl dig för en plats i landslaget

Uttagningen till landslaget börjar med en ansökan som är öppen för alla, men det är en stor fördel om du är vältränad. Därefter väljer en jury ut några kandidater som sedan blir framröstade på tävlingens hemsida att representera respektive land. De vinnande deltagarna presenteras på hemsidan och därefter påbörjas träningsperioden. Om just du har vad som krävs så tveka inte att anmäla dig och söka en plats med chans att få representera ditt land. Det är ett roligt och nytt koncept som involverar åskådarna mer konkret än andra tävlingar och mästerskap gör. Det ger dig även chansen att under en tid få träning av en av Sveriges främsta idrottare.

Landslaget för cykling och löpning inomhus