Tävlingar

Under sommarhalvåret bjuds det på allehanda tävlingar för svenska amatöridrottare. Det blir mer och mer populärt att delta i ett tävlingslopp för att motivera sig till att ligga i hårdträning. Samtidigt finns det också fler och fler tävlingar att välja mellan som passar många olika typer av idrottare på olika nivåer. Löpare har mycket att välja på i Sverige och det finns också några cykellopp runt om i vår svenska terräng. Cykelsporten kan variera mellan landsväg, mountainbike, BMX och cykelcross. Utomlands tävlar man också inomhus på bana, i vad som kallas Velodrom, men i Sverige gör sig cykelsporten bäst utomhus.

Löpare brukar oftast kunna hitta tävlingar som passar deras distans ganska enkelt. Vårruset är ett av de korta loppen som man kan delta i runt om i hela Sverige. Även Midnattsloppet går i flera städer under olika sommarkvällar men är alltid en mil långt. Lidingöloppet på tre mil och Göteborgsvarvet som är en halvmara på 2,2 mil är de två största löpartävlingarna i Sverige. För cyklister är Mälaren runt och Vätternrundan två stora lopp som går runt två vackra sjöar. Vill man verkligen testa sina gränser kan kan delta i Sverigetempot som sträcker sig från riksgränsen till Smygehuk, en distans på över 2100 km.

Tävlingar är ett sätt att testa styrkan

Klassiska tävlingar i Sverige

För att verkligen utföra stordåd i Sverige kan du fullfölja en så kallad Svensk klassiker. Genom att avverka fyra olika svenska tävlingar under loppet av ett år tilldelas du ett diplom och kan gratulera dig själv för hårt arbete. Inte är det vilka idrottslopp som helst du ska fullfölja utan några av Sveriges riktiga utmaningar. Lidingöloppet på tre mil ska springas och Vansbrosimmet på tre kilometer simmas. Vätternrundan som är 30 mil lång cyklas och så ska du ta dig runt ett Vasalopp på nio mil. Behöver du värma upp innan du antar utmaningen kan du också välja att göra Halvklassikern med hälften så långa distanser.