Vinster inom löpning och cykling

Älskar du att hålla kroppen i topptrim och dessutom tävla mot andra vinnarskallar? Det finns mängder av tävlingar i Sverige, Europa och internationellt som du kan ta del av, även om du precis har börjat eller ligger på elitnivå. Träna och gör dig förberedd för att plocka hem vinster och prisplatser inom både löpning och cykling. Vilka tävlingar och eventuella vinster kan du som löpare och cyklist då ta del utav? Det hela beror på om du vill tävla i sporterna individuellt eller i kombination. Det finns exempelvis uthållighetsidrotter som triathlon där du dessutom kombinerar simning, låter det som något för dig?

Ett klassiskt triathlon består av löpning, cykling och simning. Man genomför de olika grenarna efter varandra och utan avbrott. Det är vanligast att man avslutar med löpning och den som först går i mål har tagit hem förstaplatsen. Att ta hem vinster inom triathlon är svårt och kräver mycket från både kropp och sinne. Dem som ägnar sig åt denna sport tränar länge och är väldigt dedikerade. Sedan år 2000 är triathlon med i OS och utöver det finns det några lopp som är högre ansedda än andra. Ett bra exempel är triathlon-tävlingen ”Ironman” som sanktioneras av World Triathlon Corporation.

Vinster inom tävlingen Ironman imponerar

Vinster inom Ironman

Är du intresserad av att se vad din kropp klarar av? Tävlingen Ironman täcker 3,86 km simning, 180,2 km cykling och ett maraton (42 195 m). Att ta hem vinster inom Ironman är svårt men det finns gott om exempel på människor som vunnit tävlingen ett flertal gånger. Bland annat har Chrissie Wellington från England vunnit tävlingen fyra gånger. Extra imponerande är att hon tog hem sin titel endast ett år efter att hon blev professionell sportutövare. Natascha Badmann är en annan vinnare av Ironman. Hon har vunnit sex gånger och blev den första kvinnliga europé att vinna den hårda tävlingen.